Japansk mat i Oslo – der sjøen møter sentrum

Hanami er en japansk restaurant på Tjuvholmen i Oslo med eksklusiv, moderne fusion. Her får du en unik kulinarisk opplevelse med førsteklasses retter og en unik atmosfære.

En moderne japansk restaurant

Hos oss får du en unik opplevelse av mat, drikke, og atmosfære. Menyen vår byr på en blanding av japansk robatayaki, Izakaya og sushi.

Hva er spesielt med japansk mat?

Japansk mat, kjent som «washoku», er en feiring av kulturell arv, naturlige ingredienser og kulinarisk håndverk. Det japanske kjøkken er anerkjent for sin evne til å harmonisere ulike smaker og teksturer, samtidig som den respekterer sesongens beste råvarer.

Maten er populær på tvers av landegrensene, og tiltrekker seg matelskere over hele verden med sin unike smak og kvalitet.

Kjennetegn ved det japanske kjøkken

Japansk mat er mangfoldig og inviterer til en reise gjennom smaker, teksturer og estetiske uttrykk.

Ferske råvarer

I hjertet av japansk matlaging ligger respekt for råvarenes kvalitet. Fersk sjømat, grønnsaker og frukt spiller hovedroller i de fleste retter. Dette garanterer at smakene forblir rene og distinkte.

Sesongbaserte ingredienser

Japanske kokker velger ingredienser etter sesong for å utnytte deres naturlige toppunkt av smak og næringsverdi. Dette reflekterer Japans dype forbindelse med naturen, noe som er en viktig del av denne matkulturen.

Fokus på presentasjon

Utseendet på maten er like viktig som smaken. Japansk matkunst streber etter balanse og harmoni på tallerkenen, med stor oppmerksomhet mot farge, form og presentasjon.

Anerkjent over hele verden

Japansk mat har vunnet ganer over hele verden, både for smaken og næringsinnholdet. Sushi og tempura er blant de mest gjenkjennelige japanske rettene i verden. Interessen for disse har ført til økende fascinasjon for de kulinariske tradisjonene og matlagingskunsten.

Sushi – en smak av Japan

Sushi er kanskje den mest kjente japanske retten og kommer i mange varianter. På Hanami har vi egen sushibar med et utvalg eksklusiv sashimi og maki.

Her får du flere spennende smaker fra havet, med Hanamis spesialsashimi, Gunkan maki, Hoso maki, Tempura maki og klassisk Maki. Sushimenyen inneholder blant annet spesialiteter laget av Yellowtail, Wagyu biff og Hamachi.

Våre servitører setter sammen en unik meny tilpasset deres preferanser.

Velkommen til en matopplevelse av de sjeldne.

Grunnet nye restriksjoner fra myndighetene holder restauranten midlertidig stengt på ubestemt tid fra tirsdag 10.11.2020.

Ta godt vare på hverandre og så håper vi at vi sees snart igjen.